Kodulehe allalaadimise kiirus annab (või võtab) kliendi


 

Sul on tuliuus koduleht, see on superdisaini, mitmekülgse informatsiooni ja ägeda fotomaterjaliga, või siis on lihtsalt korralik koduleht, koos pealtnäha kõige vajalikuga.  Ehk oled ostnud reklaamegi, et internetis paremini nähtav olla. Oleks ju kohutav, kui sel juhul lehele saabuvad huvilised selle silmagi pilgutamata sulgevad põhjusel, et ei malda oodata sisu avanemist?

Lühidalt tuleks kõigil kodulehe omanikel kontrollida selle avanemise kiirust, miks? Sest avanemise kiirusest sõltub külastajate hulk ja nendest ju kogu edasine.

Kuidas seda teha?

Lihtsalt sisesta oma kodulehe link siia

kodulehe-kiirus1

Miks on kodulehe avanemise kiirus väga oluline?

Testimise tulemusi lähemalt uurides selgub, et suurepärase avanemise kiirusega on kodulehed,mis avanevad 3 sekundiga või vähem. Rahule võib jääda 3-5 sekundise ajaga.

Kodulehe-kiirus2.

Kodulehed, mis avanevad 5 sekundiga või enam on kindlalt punases ja vajavad probleemide lahendamist.

Kodulehe-kiirus3

Kas märkasid siin ka protsenti, kui palju on  kodulehelt lahkujaid selle aegluse tõttu?

3 sekundit on kodulehe avanemise kriitiline piir.

Spetsialistid on välja selgitanud, et huvilised taluvad oodata maksimaalselt 2-3 sekundit, pigem kaks kui kolm, seejärel sulgevad lehe silmagi pilgutamata, et konkurendi juurde pöörduda. Seega ei tasuks ülaltoodud testi tehes tulemuse good korral käsi rüppe lasta.

Google hindab kiiremaid kodulehti.

…ja järjestab kiiremini avanevad kodulehed kõige ette ja siis teised, sest need on huviliste jaoks väärtuslikumad. Lühidalt tahab uudistaja head infot ja kohe, kui sa seda ei paku, siis sind unustatakse kiirelt.

Seetõttu tegelevad mahukad meediaväljaanded pidevalt süvaoptimeerimisega, et portaalikasutajaid pettumusega mitte kostitada.

Mida avanemise kiiruse parandamiseks tehakse?

Kodulehe kiireks avanemiseks tehtavad tööd tuleks pigem jätta spetsialistile, sest teadmatu lahendamine võib muuta kodulehe kõlbmatuks ja teha juurde hulga kulusid.

Mõned punktid, millest töö koosneb:

  • Lihtsama disainiga kodulehed, mis pole tohutult info ja graafikaga üle koormatud avanevad kiiremalt, seega hinnatakse ka disaini ja analüüsitakse, mida saab ilma üldmuljet rikkumata parandada.
  • Eemaldatakse katkised failid ja moodulid (moodulite hulk võiks olla optimaalne, nende suur hulk vähendab kiirust oluliselt, samuti liiga suur failide kogus kaustades).
  • Optimeeritakse fotod (nii et kvaliteet ei langeks ja eemaldatakse need, mida enam serveris pole ja kasutust ei leia).
  • Teostatakse vajalikud uuendused, vanemad versioonid on lisaks ka suure turvariskiga.
  • Vahemälu optimeeritakse

Lisaks kodulehele saab mobiiliversiooni kontrollida ja analüüsida põhjaliku Google tööriistaga: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Rene-Rainer Pruuden

Helista: +372 5549 021     Kirjuta: rene.pruuden@turundus.eu     Tule külla: Ülemiste City  

Vaata kõiki uudiseid