Optimeerimist saab teha ka ise


 

Kodulehe optimeerimine

Teiste turundusterminite hulgas on optimeerimine üks sõnadest, mis võib tunduda paljudele ettevõtjatele arusaamatu, isegi eemaletõukav, kaspole? Veel võib tekkida tunne, et tegu on järjekordse turundustrikiga ettevõtetelt raha kättesaamiseks ja isegi kui pole, siis ajaraiskamine küll ja vaevalt see müügile või ettevõtte edule midagi juurde annab.

Koostöös ettevõtetega oleme näinud vastupidist – aidanud säästa reaalset raha ja toonud klientidele juurde tähelepanu.  Seda saad ka ise teha.

Kuidas see käib?

Kui googeldad näiteks kodulehe optimeerimine, siis leiad et paljud turundus- ja IT agentuurid jagavad oma teenuste kõrval ka aktiivselt selgitusi, näiteid ja kogemuslugusid. Lisaks nippe ja nõu, kuidas iga ettevõtja isegi võib internetis nähtavust parandada ja huviliste tähelepanu saada.

Oled Sa mõelnud, miks nad oma teadmisi nii lahkelt jagavad?

Usaldus on teerajaks kliendi juurde

Usalduse ja müügi vahel on otsene seos. Turundajad teavad, et kliendi käe hoidmine (loe: nõuannete ja kogemuste jagamine, silmaringi laiendamine ja mitmekülgse tegevusega seotud info jagamine) on üheks parimaks viisiks internetis usalduse tekitamiseks.

SEO Google

Sisu meeldib ka Googlele

Lisaks lugejatele, meeldib sisu ka otsingumootoritele. Kui kodulehe kõigil lehtedel saab lugeda aktuaalset, mitmekülgset infot, siis on selle positsioon otsingumootoris parem, kui nigela sisuga kodulehe omal.

Mis on atraktiivne sisu?

Atraktiivne sisu on kodulehe igal leheküljel kõikvõimalik asjasse puutuv informatsioon. See on köitvalt koostatud, vastab googeldaja ootusele ja tekkinud küsimustele.

Atraktiivne sisutekst on paraja pikkusega ja mõistetav kõigile, kantseliidi ja tehniliste terminitega liialdamine või nende lahtiselgitamata jätmine on viga mis lõppeb tihti kodulehelt lahkumisega. Tekstist arusaamist ei tohi teha lugeja mureks.

Tekstide pikkuse osas tuleks arvestava ka lugeja süvenemisvõimega (vihjeks, see võime ainult lüheneb ja pilt ütleb rohkem kui 1000 sõna, video veelgi enam).

Kutse tegevusele, ehk ilmselgelt nähtavale nupule, kust saab edasi liikuda, kirjutatakse täna peale kliki siia või loe edasi.

Testi oma kodulehe tekste nii, et palu sinu valdkonnast kõige vähem teadval tuttaval neid lugeda ja küsi, kas need olid mõistetavad (äkki pärineb sellest valdkonnast ka sinu järgmine klient).

Testküsimus Sulle: kas kas kasutad kodulehe iga lehekülje pinda optimaalselt ära – kui huviline jõuab juba kodulehele, siis tuleb anda talle endast parim.

Veebilehe optimeerimine

Pidevalt uuenev (ja eelnenule vastav) informatsioon suurendab liiklust

Blogi või uudiste nurk on kohad, kuhu kodulehel saab pidevalt uut, põnevat ja päevakajalist infot lisada.Ära jäta seda ressurssi kasutamata.

Hangi uudisele ka lisatähelepanu (näiteks jaga seda sotsiaalmeedias, foorumites või osta meedias sisuturundusuudisele pinda).  Loo ka teemaga haakuvaid FB postitusi lisaks, samuti otsi lisainfot, jaga lisainfoga linke jm. Nii suurendad liiklust kodulehele veelgi.

Eriti meeldivat, kasulikku ja head sisu jagavad lugejad ka oma sõpradele ja ülihea sisu võib hakata elama suisa oma elu (nimetatakse viral).

SEO märksõnad

Märksõnad

Tekstides tuleb aktiivselt ära kasutada valdkonnaga enim seotud märksõnu (need on sõnad, mida otsijad otsingumootorisse sisestavad). Abiks nende leidmisel on tööriist Analytics`is. (pane siia screenshot võimista on…sellest kohast)

Kui koduleht kohandub erinevate ekraanidega, sellele on liidetud Google kaardikonto ja Google+ ärikonto, hindavad Google robotid kodulehe positsiooni otsingumootoris veelgi paremaks.

See kõik kokku ongi suur osa optimeerimisest, mida saab iga ettevõtja tahtmise korral ise teha.

Ja nähtavus internetis on täna kindlasti üheks teeks kliendi ja müügini.

Kui Sul pole võimalusi sellega tegelemiseks, siis küsi meilt abi.

Helista: +372 5549 021     Kirjuta: rene.pruuden@turundus.eu     Tule külla: Ülemiste City  

 

Vaata kõiki uudiseid