Tark mees taskus ehk 5 põhjust, miks turundustegevusi sisse osta


 

Kunagi jäi mulle kõrva ütlus, et Eestis on väikeettevõtja ületöötanud ja saab vähem palka kui palgatöötaja. Kui Sa oled väikeettevõtte omanik, on aeg väärtuslik ressurss ja seda raisata ei saa. Teine ressurss, mida väikeettevõtetel napib on inimressurss, mistõttu ei ole meil haruldased partnerid, kel ei olegi turundusinimest üldse palgal.

Seda mitmel erineval põhjusel – näiteks ei ole ettevõte veel piisavalt suureks kasvanud, et päris oma turundusinimene palgale võtta. Tihti tuleb ette ka, olukordi kus ettevõtja üritabki ise mitmel rindel tegutseda nii hästi kui võimalik. Need väikeettevõtted, kes peale esimest paari aastat püsima jäävad, soovivad aga kasvada. Ja üks hea turundusstrateegia võib siinkohal väga palju kasu tuua. Seekordses artiklis toon välja 5 põhjust, miks sisseostetav turundusteenus võiks ettevõttele kasulik olla.

 

1. Sa ei ole turundusinimene
Minu tänaseks pea 10. aastane kogemus turundusvaldkonnas ütleb, et igal inimesel on oma kompetentsid. On inimesi, kes on ettevõtjad ja inimesi, kes mitte mingil juhul oma ettevõtet kunagi ei looks. Samuti on neid, kes võivad eskimole külmkappe maha müüa ja neid kes teevad hoopis kätega tööd. Jah, kõik oskused on õpitavad, kuid turundusinimesed on natuke teine liik – turundusinimeses peab olema loovust, soovi sihikindlalt koguaeg end trendidega kursis hoida ja koguaeg juurde õppida. Ja õppimist on palju, sest iga aasta muutub midagi kardinaalselt.

Heas turundusinimeses on oskuste kõrval ka kirg ja loovus. Hea näide on mu sõbranna, kes vahetas eelmisel aastal töökohta ja oli „sunnitud“ enda tutvustamiseks ettevõtte Facebooki lehele postituse kirjutama. Olles eelnevalt mitu tundi pead ragistanud, kirjutas ta viimases hädas mulle. Kirjutasin talle viie minutiga teksti ja sain vastuseks järgmise „Täitsa lõpp, ma päev otsa olen seda pusinud ja sa lihtsalt tulistad puusalt ja valmis“. Minu vastus oli talle „Aga see ongi see, mida ma igapäevaselt teen“. Spetsialisti jaoks ei ole keeruline kirjutada valmis blogitekst, Facebooki postitus või üles seada Ads tekstireklaam. Me oskame sõnu ritta seada nii, et see motiveeriks potentsiaalset klienti ettevõttega lähemalt tutvuma. Niiet kui Sinus ei ole seda sädet ja loovust, mis turundusinimeses olema peaks – võta endale keegi appi!

2. Sinul või turundusjuhil ei ole kõige tegemiseks aega
Väikeettevõtja rügab tihti mitmel rindel, ning iga lisategevus nõuab ajaressurssi. Ja turundus, kui seda tehakse nii nagu peaks, võib olla päris ajakulukas. Üritades hiliste öötundide arvelt endale Facebook Ads manageri selgeks teha võib kokkuvõttes lausa tervis kahjustada saada. Ning kui ka ettevõttes on turundusjuht palgal, siis võimalikke turundusega seotud tegevusi on nii palju, et kõigeks aega ei jätku.

Turundusspetsialistil on vajalik oskusteave olemas, mistõttu temal kulub sama töö tegemiseks vähem aega ja Sina saad keskenduda tegevustele, mis on vajalikud ettevõtte igapäevase sujuva töö tagamiseks. Leiame alati iga ettevõtte jaoks sobiva turundusstrateegia ja kanalid ning võtame niimoodi Sinu õlult koormust vähemaks.
Kui ettevõttes on turundusjuht olemas, siis tihti soovitakse majaväliselt tellida spetsiifilisemaid tegevusi, millede puhul kulub marjaks ära ka kampaaniate optimeerimise ja statistilise analüüsi oskus – näiteks Facebooki reklaamid ja Google Ads tekstireklaamid.

On ka tegevus, mis on nii spetsiifiline, et enamus turundusjuhte seda teostada ei oska. Selleks on SEO, ehk kodulehe optimeerimine märksõnadele, eesmärgiga otsingumootorites paremini nähtav olla. Tegemist on väga ajakuluka ja meeletult palju teadmisi vajava tegevuste kogumiga, mille edukaks teostamiseks oleks ettevõttesse täiesti eraldi inimest vaja. See on tõesti teenus, mis tasub alati sisse osta, kui ettevõttes ei ole just oma turundusmeeskonda.

3. Lai valik ajakohast oskusteavet ja erialaseid teadmisi
Kui 10 aastat tagasi teadsid kõik, et reklaami peab tegema televiisoris ja raadios, siis täna on olukord muutunud. Turunduskanalite valik on plahvatanud ning nende sees orienteerumine võib olla keeruline. Kuidas valida välja just need tegevused, millest võiks kasu olla?
Jah, paljud tegevused on tehtud pealtnäha lihtsaks, kuid on tegelikult varjatult keerulised. Näiteks on tavapärane see, et enne minuni jõudmist on klient ise loonud Ads tekstireklaamide kampaania ja see töötab, kuid mitte nii tulemuslikult kui oodati või loodeti. Peale seda, kui teeme korraliku märksõnaanalüüsi ja seame üles kampaania, ei ole haruldased olukorrad, kus kampaania tulemused on mitmekordistunud.

Suuremad turundusplatvormid viivad igal aastal läbi mitmeid uuendusi, millega kursis püsimiseks tuleb palju lugeda, jälgida erialaseid infokanaleid ja mis kõige olulisem – katsetada. Spetsialist veedab palju aega enda harimiseks ja pidevalt trendidega kursis hoidmiseks ning teab, kuidas turundustegevustest maksimaalsed tulemused välja võluda, sest temal on taskus kogemused paljude klientide kampaaniate läbi viimisest. Mis võiks olla parem kui inimene, kel on kõik teadmised kohe olemas!

4. Ei soovi veel turundusinimest palgata
Kuniks ettevõte on valmis päris oma turundusinimese palkama, ei tähenda, et turundust üldse teha ei saaks. On palju tegevusi, mille saab edukalt sisse osta:

Ads tekstireklaamid
Facebooki reklaamid
Remarketing reklaamid
Uudiste ja sisuartiklite kirjutamine
SEO ehk optimeerimine
Uudiskirjade nimekirja haldamine ja uudiskirjade saatmine

Need tegevused ei vaja igapäevaselt ettevõttes laua taga istumist ja rohkeid kohtumisi, vaid on spetsialisti jaoks lihtsasti ja kiirelt teostatavad. Ettevõte võidab, sest ettevõte ja selle tooted-teenused on sihtgrupi seas nähtavad sealjuures ilma sellega kaasneva personalikulu, puhkuste ja haiguspäevadeta. Sisse ostetud turundusteenus on stabiilne ja usaldusväärne.

5. Innovatsioon ja 360 kraadi turundus
Tõhus turundus haarab mitmeid kanaleid, muutes ettevõtte maitsekalt nähtavaks just seal, kus sihtgrupp asub. Sisseostetava turundusteenuse puhul näeb turundaja ettevõtte tooteid ja teenuseid läbi võõra pilgu – see võimaldab ettevõttesse tuua uusi ideid ja turunduskanaleid. Ülalpool rääkisin küll valdavalt digiturundusest, kuid vajadusel saab meie abiga kokku panna kompleksse 360 kraadi turunduse, kaasates digikanalitele ka printmeedia, telereklaamid, raadio ja kõik muu, mis veel pähe tuleb.

Digiturundus on täiesti omaette maailm. Ühel inimesel on üsna keeruline teada kõiki võimalusi, harida end kogu vajaliku oskusteabega ja leida lisaks aeg seda kõike ka praktikas teostada ning hiljem analüüsida. Rääkimata siis olukorrast, kus kogu vastutus lasub väikeettevõtte omaniku enda õlul lisaks muudele igapäevastele tegevustele.
Sisse ostetud turundusteenus võimaldab teostada ettevõtte jaoks vajalikke turundustegevusi selliselt, et see vajab ettevõttelt vaid vaid paar tundi kuus ent võimaldab saavutada maksimaalselt häid tulemusi. Sina saad keskenduda oma ärile ja selle kasvule ning ei pea muretsema, et Facebook on kuu aega uuendamata või näpistama öötundidest aega uudisartikli kirjutamiseks.

Helista: +372 5549 021     Kirjuta: karin@turundus.eu     Tule külla: Pärnu mnt 160G  

Vaata kõiki uudiseid