Kuidas pidada e-kaubanduse tempoga sammu? Trendid Eesti e-kaubanduses


 

Kas teadsid, et 2020. aastal oli e-kaubanduse käive Eestis 1,43 miljardit ja vähemalt 20% kogu kaubanduse mahust tuleb just e-kaubandusest? Erinevad lihtsasti kasutatavad platvormid on teinud e-poe avamise imelihtsaks, kuid kui sina alles mõtled e-poe avamisele, siis siin on kolm trendi Eesti e-kaubanduses koos nippidega, kuidas panna trendid enda kasuks tööle.

Koroonakriis suurendas e-ostlejate arvu 50%
Maksekeskuse kliendianalüüsi tulemused näitasid, et koroonakriis on suurendanud Eestis e-ostlejate arvu vähemalt 50%. See tähendab, et kui sa pakud tooteid või teenuseid, kuid sul pole veel e-poe lahendust, siis on viimane aeg sellele mõelda.

Olgugi, et Eestis on ca 5000 domeeni, mis kasutab e-poe platvorme, siis küll küllale liiga ei tee. E-poe avamine on madalate kuludega ning püsikuludki on minimaalsed, eriti võrreldes tavapoega. Puuduvad ju e-poes kallid rendikulud, on vaid taskukohased virtuaalserveri majutusega seotud tasud.

Ka väikese mahuga poekesele e-poe mooduli lisamine võib mõjuda su müügitulemustele positiivselt!

70% ostudest tehakse pangalingiga
Kui sul juba on e-pood või oled seda planeerimas, siis pööra kindlasti rõhku tasumisvõimalustele. Kui veel kümmekond aastat tagasi võis leida kauplusi, kus kaardiga tasumine polnud võimalik, siis täna ei kujutaks me sularaha vaba elu ettegi. Nii jääb järjest vähemaks ka neid e-poode, kus ostu soetamiseks tuleb teha pangaülekanne, edastada maksekorralduse koopia ning jääda ootama klienditoe kinnitust raha laekumisest.

Paraku on selliseid e-poode siiski piisavalt. Veelgi hullem, mõnes e-poes on vaja suisa oodata ülekande tegemiseks arve saabumist e-postile, et tehing lõpetada. Halvimal juhul võib see sulle kui kauplejale lõppeda kliendi lahkumisega kodulehelt ja konkurendi juurde minemisega.

Selleks, et halvimat stsenaariumit vältida, lisa kindlasti oma e-poele võimalikult paljude Eesti pangalingid. Nii aitad kaasa ostuotsuse kiiremale sündimisele ja ennetad kliendi lahkumist enne tehingu lõppu.

Liiati aitab pangalingi kasutamine kokku hoida väärtuslikku aega, mis muidu kuluks arvete käsitsi saatmisele või ülekannete laekumiste kontrollimisele.

Eestlased on pakiautomaadi usku
E-pood valmis, pangalink olemas. Aga kuidas toode kliendini jõuab? Kui su ettevõte pakub ainsa lahendusena kaubale järele tulemist või mängid ise kolmapäeviti kullerit, siis soovitame hoolega järele mõelda, kas sul pole mitte oma aega millekski muuks parem kasutada?

DPD ja Emori uuringud näitavad, et 80% pakkidest tellitakse pakiautomaati. Seega tasub sul kindlasti oma e-poodi lisada Omniva, DPD, Itella vm pakiautomaadi moodul. Sellega hoiad kokku oma kallist tööaega ja pakud klientidele nende ootustele vastavat kasutajakogemust.

Võttes arvesse, et Emor prognoosib 2025.a. esmatarbe kaupadele e-kanalitest ostlemise osakaaluks juba 10%, siis mistahes toodete pakkumisel paistab e-poe lahendus olevat väljapääsmatu. Seega, miks lükata vältimatut edasi, kui saaks selle kohe ette võtta?

Artikkel põhineb Eesti e-kaubanduse liidu koostatud ülevaatel.

Tutvu meie teenustega kodulehelt www.turundus.eu ning võta meiega ühendust. Oleme üle kümne aasta lahendanud klientide internetis turundamisega seotud küsimusi. Meil on ideid, seega küsi nõu ja abi – see ei maksa midagi.

#epood #epoetegemine #kodulehetegemine #veebilehed #veebilehetegemine #e-poeloomine #veebilehed

Rene-Rainer Pruuden

Helista: +372 5549 021 Kirjuta: rene.pruuden@turundus.eu Tule külla: Tartu mnt 133 



    Vaata kõiki uudiseid