Kas tasuta koduleht on päriselt tasuta? Uuri järele…


 

Kodulehe tegemine

Keskkondi, mis pakuvad võimalust teha ise tasuta koduleht või saada see mõne klikiga, on internetis mitmeid. Tasuta koduleht on ahvatlev pakkumine, pole kahtlustki, kuid võib lõppeda ka suurte kuludega.

Tasuta pakkumiste juures tasub uurida kindlasti vähemalt järgmist.

Kas kodulehe haldussüsteem (platvorm) on ainulaadne.

Kui haldusprogramm, millele koduleht üles ehitatakse on ainulaadne ja kuulub konkreetsele teenusepakkujale, saab uuendusi, muudatusi ja arendusi kodulehele tellida ainult temalt.

Nii oled iga küsimuse tekkides just selle teenusepakkujaga seotud, lisaks ka tema hinnakirjaga ja pead aktsepteerima kõiki tema tingimusi. Selle kodulehega teenusepakkuja vahetamine ei ole eriti lihtne, kui see üldse võimalik on.

Kodulehe loomine

Maailmas vabavaralistele ehk tasuta platvormidele loodud kodulehti oskavad ja saavad vastupidiselt arendada paljud programmeerijad.  Liiga suure arve või vastuste viibimise korral võid teha päringuid ka teistele arendajatele ja valida enda jaoks parima (vabavaraliste ja tuntud platvormide eelistest kirjutan siin).

Kodulehe optimeerimine võib osutuda keeruliseks.

Enne tasuta kodulehe tellimist tuleb kindlasti uurida, kas seda on võimalik optimeerida. Internetis nähtavuse ja leitavuse saavutamiseks tuleb rohkelt tööd teha (mida saab selles valdkonnas ära teha ja kuidas võid lugeda siit).

SEO

 

Optimeerimata kodulehega võib juhtuda ka nii, et Sinu head pakkumised ei paista kehvemate varjust välja, sest huvilised lihtsalt ei näe Sinu pakkumisi või kodulehte.

Ettevõtte arenedes kasvavad kodulehe halduskulud

Mõne toote või konkreetse teenuse pakkumiseks pole kõigi võimalustega kodulehe arendamine ilmtingimata vajalik.

Tõsisemalt konkurentsis püsimiseks tuleb arvestada, et iga sektoris panustavad parimad lisaks ettevõttele aktiivselt ka kodulehele ja selle arengusse. Kui soovid konkureerida, siis on tähtis, et kodulehel see võimekus oleks. Ja lisaks võiks jääda see mõistlikesse piiridesse.

Näiteks arendab ja täiustab Google tingimusi väga tihti ja põhjalikult, millele kodulehed peaks vastama. Olulisemate uuenduste elluviimine peaks igal ajahetel sujuvalt teostatav olema.

Seetõttu võiksid küsida kodulehte tellides, mis üks või teine lisavõimalus maksab. Võib uurida ka konkurendi ilusat kodulehte ja küsida konkreetselt, mis üks või teine lisa maksab kui neid näiteks hiljem soovid. Küsi ka pisemate detailide kohta, mida näed ja oma kodulehele sooviksid. Kui misiganes küsimused saavad selged ja loogilised vastused, oled õigel teel.

Ükski küsimus ei peaks olema rumal, kui sulle niisugune mulje jääb, siis uuri teistelt arendajatelt ka.

Rene-Rainer Pruuden

Helista: +372 5549 021     Kirjuta: rene.pruuden@turundus.eu     Tule külla: Ülemiste City  

Vaata kõiki uudiseid